4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1

    Deneyimli Üye


    Sevdaseli

    HaNıM aGa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    8.April.2010
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    2.977
    Ettiği Teşekkür
    9.568
    5.212 mesaja 15.869 teşekkür aldı
    Tecrübe Puanı
    325

    Standart Patates kızartmanın püf noktaları, patates nasıl kızartılır, patates nasıl lezzetli olur, patateste pratik bilgiler, patateste püf noktalar, patateste pişirme şekli

    Patates ve diğer kızartmaları yaparkenn dikkat Aman yağ sıçratmasın

    * Kızartma yaparkenn kızgın yağın çevreye sıçramasından çook pratik bir yolla kenndinizi koruyabilirsiniz. Yağı kızdırmadan önce tavanın içine bir miktar tuzz atarsanız, yağınız sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. tuzz yağın içindeki sıçramaya neden olan nemi alacaktır

    Kızartmanın sırrı

    * Patlıcanı yağda kızartmadan önce, tuzzlu suda 5-10 dakika bekletin. göre ( öyle bildirilmiştir )ceksiniz ne kararacaktır, nede fazla yağ çekecektir.
    * Nar gibi kızarmış bir tavuk için, pişmesine yakın üzerine tuzzlu su sürmeyi deneyin, sonucu göre ( öyle bildirilmiştir )ceksiniz.
    * Aklınızda bulunsun, herhangi bir şey (Bilinmeyen)i kızarttıktan sonra yağı ikinci bir defa daha kullanmak istiyorsanız, bu yağı ince bir süzgeçten veya ince bir tülbenntten süzün.
    * Balıkların iyi kızarması için önce yıkayıp kurulayın, sonra una bulamadan önce süte batırın.

    Patatesi kızartmanın püf noktaları

    * Patatesi kızartmanında püf noktası olur mu demeyin, çünkü var. Örneğin neden sizin kızarttıklarınız kıtır kıtır değillde yumuşacık oluyor; ya da yapışıyor dersiniz? evet. patates kızartırkenn iki şey (Bilinmeyen)e dikkat etmelisiniz.
    * Birincisi soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalayın ve kuru bir bezle iyice kurulayın. Çünkü kesik yerlerinde açığa çıkan nişasta, tıpkı bir tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırır.
    * İkinci dikkat edeceğiniz şey (Bilinmeyen), onları yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzzlamak. tuzz fazla yağı ve buharı emer. Kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlar.

    Yağın kolay sinnDirilmesini sağlayan sebze pişirme yöntemini hiç duydunuz mu?

    * Önce sebzeler az suda ve hafif ateşte yağsız pişer. Pişme tamamlanınca üzerine bir miktar yağ konur. Yağın her tarafa dağılması için tencere silkelenir, kapağı kapatılır ve bir kaç dakika bekletilir. Bu yöntemle pişen sebzeler yağı emmediğinden hem sinnDirimleri kolay olur, hem de daha az yağ kullanmış olursunuz.
    * Çeşni vermek için yağı koyarkenn biraz da maydanoz,dereotu, nane, fesleğen gibi otlar katmaya ne dersiniz?





    Ç(Alıntıdır...)

  2. #2

    Deneyimli Üye


    Sevdaseli

    Gamze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22.November.2008
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    273
    Ettiği Teşekkür
    0
    5 mesaja 5 teşekkür aldı
    Tecrübe Puanı
    12

    Standart



    Bayılırıımm patatesee ellerinee sağlık bu bilgiler için

  3. #3
    Sevdaseli
    YÖNETİM
    Nurannur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    2.July.2009
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    13.464
    Ettiği Teşekkür
    12.137
    2.770 mesaja 6.921 teşekkür aldı
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart

    Güzel bilgilerin için teşekkürler canım çok seviyorum ama mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyom

  4. #4
    Sevdaseli
    YÖNETİM
    Hülya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25.October.2009
    Yer
    Şimdi Uzaklardan Bakan Ben Oldum
    Mesajlar
    12.404
    Ettiği Teşekkür
    2.633
    2.271 mesaja 6.701 teşekkür aldı
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart

    bende bayılırım kızartmaya hatta en sevdigim yemekler arasındadır sağol birtanem teşekkürler

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 03-12-2013, 11:29 PM
  2. Mor Patates, Mor patatesin faydaları ve zararları, son yüzyılın 10 mucizesi arasına giren Mor Patates,
    By Nur in forum Medicinal And Useful Information , Şifalı ve Faydalı Bilgiler
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 11-06-2012, 07:46 PM
  3. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 04-13-2010, 06:20 PM
  4. Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 04-13-2010, 06:10 PM
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04-13-2010, 05:52 PM

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Genel Genel

Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0