4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Sevdaseli
    YÖNETİM
    Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.August.2008
    Yer
    Edirne
    Mesajlar
    81.792
    Ettiği Teşekkür
    57.528
    36.037 mesaja 100.500 teşekkür aldı
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Birbirinden nefis ve özel börek tarifleri, Patatesli börek tarifi, Muska böreği tarifi, Ispanaklı börek tarifi, Tavuklu sebzeli börek tarifi, Çiğ börek tarifi

    En nefis börek tarifleri !

    Birbirinden nefis ve özel börek tarifleri arasından istediğinizi hazırlayabilir, bu böreklerle misafirleriniz ya da ailenizi bağımlı hale getirebilirsiniz.



    Patatesli börek tarifi

    Malzemeler 3 adet yufka
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 adet yumurta sarısı
    1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
    Karabiber
    Kekik
    1 adet yumurta akı
    1 çay bardağı süt
    4-5 adet patates
    Tuz
    Pulbiber


    Tarifİçi için; patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Kaşar peyniri ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekleyip karıştırın. Yufkaları 6 eşit üçgen şeklinde kesin. Yuvarlak kenarlarına patatesli karışımdan yerleştirin. Kalın bir sigara böreği şeklinde sarın. Uç kısımları alta gelecek şekilde, içi yağlanmış borcam kare tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 c’deki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.




    Muska böreği tarifi

    Malzemeler Malzemeler: 2 adet yufka 150 gram peynir kızartmak için sıvıyağ

    Tarif Yapılışı: Yufkayı iki kat yapıp yayın. Şerit gibi parçalı halinde kesin. Beyaz peyniri kenarlarına koyup her bir şeridi muska gibi sarın. Börekleri bol yağda kızartın. Sıcak servis yapın.



    Ispanaklı börek tarifi

    Malzemeler Malzemeler: * 4 ad yufka * 7-8 demet ıspanak * 2 su bardağı süt * 1 yumurtayarım su bardağı sıvı yağ * 1ad soğan * tuz, karabiber Üzeri için Çörek otu susam

    Tarif Yapılışı Ispanaklar yıkanır suyu süzülür ve doğranır, Soğanlar doğranır ve süzgeçte yıkanır. Ispanaklara ilave edilir tuz ve karabiber koyulup iyice karıştırılır. Süt, yağ ve yumurtanın akı bir kapta karıştırılır.Tepsi yağlanır 1ad yufka tepsiye serilir ve sütlü karışımdan üzerine gezdirilir. 2. yufka 2ye bölünür yine diğer yufkanın üzerine konur karışım sürülür bu işlem diğer yarısı içinde yapılır. ıspanak 1avuç alınır iyice elde suyu sıkılır ve yufkanın üzerine konur. Diğer yufkada 2ye bölünür aynı işlem onlarada uygulanır son yufkanın arasına ıspanak konmaz,yine 2ye bölünerek yağlanır ve ilk serilen yufka bohça gibi kapatılır. Üzerine yumurta sürülür susam ve çörek otu serpilir. 150derecede önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişrilir.



    Tavuklu sebzeli börek tarifi

    Malzemeler

    Malzemeler:

    3 yufka 2-3 yemek kaşığı yoğurt 1 kase garnitür 1 adet tavuk göğüsü 1-2 adet ortaboy patates çörek otu tuz karabiber sıvı yağ


    Tarif Yapılışı:

    Öncelikle patatesleri haşlıyoruz. Ben 8-10 dk. migrodalgada pişiriyorum çok güzel oluyor hemde çabuk pişiyor. Haşlanmış patatesi çatal yardımıyla ezdikten sonra içine garnitür ekliyoruz. Ayrı bir yerde küp küp doğradıımız tavuk göğsünü az yağ ile ateşte pişene kadar çeviriyoruz. Daha sonra tavuklarıda diğer iç malzememizin içine katarak tuzla beraber iyice karıştırıyoruz. İç malzemeye karabiber,kekik,pul biber, köri gibi baharatlar ekleyebilirsiniz. İç malzememizi hazırladıktan sonra bir kaseye yoğurt ve sıvı yağ karıştırıp içine biraz su katarak böreğin harcını tamamlıyoruz. Evet börek yapmak için herşey hazır :) fırın tepsimizede yağlı kağıdımızı seriyoruz. Yufkalarımıza tek tek işlem yapıcaz.Mutfak tezgahımıza yada masamıza 1 adet yufkayı açıyoruz.Üzerine hazırladığımız harcı çok ıslanmıycak şekilde dağıtıyoruz.İç malzememizi yufkanın en uçuna dağıttıktan sonra yufka bitene kadar rulo halinde sarıyoruz. Uzun bir rulo haline getirdiğimiz yufkamızı 5 parmak aralıklarla eşit parçalara bölüyoruz.Tahmini bir yufkadan 5 yada 6 tane börek çıkıyor. Kalan yufkalar içinde aynı işlemi uygulayarak tepsiye diziyoruz.Börekleri fırına vermeden önce üzerine yumurta sürüp çörek otu döküyoruz.çörek otu sevmiyenler susamda kullanabilir.300 derecede 25-30 dk içerisinde pişiyor. Bu börekte en çok sevdiğim şey kesme derdiniz yok ve elinize alarak rahat rahat yiyebiliyorsunuz.



    Sigara böreği tarifi


    Malzemeler Malzemeler : 3 adet yufka 250 gr. beyaz beynir yada ekşimik yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı oda sıcaklığı margarin 1 adet yumurta 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) Derin dondurucuda börek

    Tarif Yapılışı : Her yufkayı 16 parçaya bölün (bu işlem için varsa pizza bıçağı kullanmanızı tavsiye ederim) Beyaz peyniri derin bir kaba alın ve çatalla ezin, maydanozu ince ince kıyın. Margarini, yumurtayı, maydanozu peynirin içine ilave edin ve hepsini karıştırın. Üçgen şeklinde kestiğimiz yufka parçasının geniş tarafına malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın ve çok sıkı olmadan sarın, yufkanın sivri ucunu parmağınızla ıslatın ve yapıştırın. Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz.



    Çiğ börek tarifi


    Malzemeler Malzemeler: (hamuru için) 4 su bardağı un su 1 yumurta 1-2 damla sirke tuz Kızartmak için sıvıyağ (iç malzeme) 250 gr. beyaz peynir yarım demet maydonoz

    Tarif Hazırlanışı: Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun, yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde tezgahın üzerinde rulo yapıp 3 parmak arayla kesip küçük toplar yapın. Her birini yaklaşık 15 cm çapında açıp içine, maydonozlu ve peynirli harcdan yarım ay dolacak şekilde koyun. Diğer tarafı üzerine kapatıp, kızgın yağda iki tarafıda renk alana kadar pişirin. Her hamur için aynı işlemi uygulayın. Not: Bol yağda tavayı öne arkaya sallayarak kızartın ki böreğiniz resimdeki gibi şişsin. AZ YAĞLI OLMASI İÇİNDE PİŞER PİŞMEZ HAVLU KAĞIT ÜZERİNE KOYUN.

  2. Nur üyemize teşekkür edenler:
    Maviperi (12-16-2012)

  3. #2
    Sevdaseli
    YÖNETİM
    Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17.August.2008
    Yer
    Edirne
    Mesajlar
    81.792
    Ettiği Teşekkür
    57.528
    36.037 mesaja 100.500 teşekkür aldı
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Arnavut böreği tarifi, Peynirli börek tarifi, Paçanga böreği tarifi, Lahmacun böreği tarifi, Talaş böreği tarifi



    Arnavut böreği tarifi

    Malzemeler Malzemeler: 500 gr un 1 paket instant maya tuz 150 gr margarin ½ su bardağı sıvı yağ İç Malzemesi: ½ kg patates 1 adet kuru soğan 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Kırmızı biber, tuz Karabiber

    Tarif Hazırlanışı: Bir kabın içerisine Un elenir üzerine tuz ve maya ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Hazırlanan hamur 12-14 beze yapılır. Her beze yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan hamurun üzerine eritilmiş ve sıvı yağ konulmuş karışımdan 1-2 yemek kaşığı konularak katlanır. Hamurların 6-7 tanesi birbirinin içine katlanarak bir hamur elde edilir. Diğer kalan bezelerde aynı şekilde yağlanıp bir hamur daha ede edilir. Elde edilen yağlı hamurlar dinlendirilir. Bu arada böreğin içi hazırlanır. Patatesler rendelenir,üzerine 1-2 yemek kaşığı yağ ve ince kıyılmış kuru soğan konulup kavrulur. Bu arada dinlenen hamurlardan bir tanesi fırın tepsisi büyüklüğünde açılıp yağlanan tepsiye yayılır. Üzerine hazırlanan iç konulur. İkinci parçada aynı şekilde açılıp için üzerine konulur ve alttaki parça üstekinin üzerine gelip kenar yapacak şekilde kapatılır. Üzeri iyice yağlanıp sıcak fırında nar gibi kızartılıp sıcak servis yapılır.



    Peynirli börek tarifi

    Malzemeler Malzemeler: 4 adet yufka 1 adet yumurta 1–1,5 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıyağ İç malzemesi için: 250 gr. beyaz peynir Maydanoz

    Tarif Yapılışı: Maydanozları kıyın, peyniri çatalla ezin ve maydanozla karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayın (Ben porselen tepside yaptığım için kullanmadım, tepsiyi sıvı yağ ile hafifçe yağladım) ve üzerine 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin. Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin. Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ iyice çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça ya da kaşık yardımı ile sürün. Her koyduğunuz yufka katına, sos sürün ve peynirli karşımdan serpin. En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın. Kalan sostan üzerine sürün ve çörek oyu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.




    Paçanga böreği tarifi

    Malzemeler Malzemeler : 2 Adet yufka 150 gr pastırma 200 gr rende kasar 1 Adet domates 1 Adet Çeliston biber 1 Tutam maydanoz Kızartmak için sıvı yağ

    Tarif Hazırlanışı : Yufkaları dört üçgen elde edecek şekilde kesin. Pastırmaları ince ince dilimleyin doğradığınız biber ve domatesle teflon tavaya koyarak 1-2 dakika sote edin (isteğe göre çiğdende kullanabilirsiniz). Soğuyunca kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Yufkayı kalın bir sigara böreği şeklinde sarın.Tüm yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.Yufkalar bittikten sonra kızgın yağa atarak altlı üstlü kızartın. Soğutmadan ikiye bölerek sıcak olarak servis yapın.



    Lahmacun böreği tarifi


    Malzemeler Malzemeler: 3 adet yufka, 500 gr kıyma, 3 adet domates, 2 adet kuru soğan, 5 adet sivri biber, 1 adet patates, Karabiber, 1 yemek kaşığı tuzot, 1 adet yumurta, 125 gr margarin, 1 kahve fincanı su, 2 yemek kaşığı susam.

    Tarif Yapılışı: Domatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı, patatesleri rendeleyin. Sivri biberi ince kıyın. Karabiber, tuz ekleyip kıyma ile birlikte yoğurun. Yufkaları ikiye bölün. Erimiş margarini ve suyu karıştırıp yufkalara sürün. Uç kısmına harçtan yeteri kadar koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.



    Kol böreği tarifi

    Malzemeler Malzemeler: 5 adet yufka 5 adet orta boy patates 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı margarin karabiber tuz 1 su bardağı süt 1 adet yumurta sarısı susam

    Tarif Yapılışı: Patetesleri güzelce yıkadıktan sonra iyice yumuşayana kadar haşlayın. Soğuk suya tutarak soğutun ve kabuklarını soyun. Geniş bir kaba alarak dilimleyin içine yoğurt, margarin, tuz, karabiber ekleyerek püre haline getirin. Yufkaları tezgaha serin ve içine patatesli harçtan bolca sürün. Daha sonra rulo haline getirin ve sarmal seklinde tepsiye dizin (ben orta boy bir borcam kullandım) Tüm yufkalara aynı işmei uygulayın. Bu işlem bitince yufkaları bir bardak süt ile iyice ıslatın. Üzerine yumurta sarısını sürün ve bolca susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında börekler nar gibi kızara kadar pişirin.



    Talaş böreği tarifi

    Malzemeler 1 kg hazır yufka Etli harç için; 500 gr kuşbaşı et 2 adet kuru soğan 1yemek kaşığı salça 500 gr bezelye (konserve ya da dondurulmuş) Yarım demet dereotu Tuz, karabiber Börek sosu için; 2 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 2 adet yumurta Üzeri için ; 2 adet yumurtanın sarısı

    Tarif • Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın.
    • Soğanları küp küp doğrayın, bir tencereye alın.
    • Tereyağını, salçayı ve etleri koyup, orta ateşte çevire çevire 5-10 dakika kadar soteleyin.
    • Üzerini suyla yüzleyip, kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı, pişmeye bırakın.
    • Etler pişerken, bezelyeleri hazırlayın.
    • Eğer dondurulmuş bezelye kullanacaksanız haşlayıp, süzün.
    • Tercihiniz konserveden yanaysa, sadece suyunu süzmek yeterli.
    • Dereotunu bol suda yıkayıp, yapraklarını ayırın ve doğrayın.
    • Yufkaları 4 eşit parçaya ayırın.
    • Pişen etlerin (varsa) suyunu süzüp, çatalla etler lif lif oluncaya dek ezin.
    • Tuzunu, karabiberini, bezelyeleri ve dereotunu katıp, karıştırın.
    • Her yufka parçasının üzerine sostan gezdirin, sonra 2 yemek kaşığı etli harçtan koyarak, dikdörtgen biçiminde sarın.
    • Yağlanmış tepsiye dizin.
    • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve orta sıcaklıkta kızarıncaya dek pişirin. (sahura dek, börekleri buzdolabında ya da buzlukta bekletebilirsiniz. Yumurta sarısı fırına verilirken sürülmelidir.)

  4. 2 kişi Nur üyemize teşekkür etti:
    ♥ Sinemm ♥ (12-17-2012),Maviperi (12-16-2012)

  5. #3
    Sevdaseli
    YÖNETİM
    Maviperi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    5.April.2009
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    27.702
    Ettiği Teşekkür
    35.872
    11.176 mesaja 25.943 teşekkür aldı
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart

    oooyyy oooyyyyy harikalar ablam sağolasın

  6. Maviperi üyemize teşekkür edenler:
    ♥ Sinemm ♥ (12-17-2012)

  7. #4
    Sevdaseli
    YÖNETİM
    ♥ Sinemm ♥ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    9.October.2010
    Yer
    AKDENİZ
    Mesajlar
    54.165
    Ettiği Teşekkür
    92.713
    31.772 mesaja 80.711 teşekkür aldı
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart

    Paylaşım için teşekkürler ablam






Benzer Konular

  1. Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 03-18-2014, 12:29 AM
  2. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 11-08-2012, 11:55 AM
  3. Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 11-08-2012, 11:39 AM
  4. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 08-29-2012, 08:37 AM
  5. Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 05-15-2010, 09:35 PM

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Genel Genel

Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0